Mezgimo siūlai

Mezgimo siūlai būna įvairūs: vilnoniaipusvilnoniaimoherosakrilomedvilniniai, siūlai vaikams ir t.t. Darau.lt yra siūlų parduotuvė internete, kurioje rasite mezgimo siūlų įvairioms idėjoms bei mezginiams.

Akrilo siūlai

Akrilo siūlai mezgimui ypatingi tuo, kad iš jų numegztus gaminius gali nešioti net tie, kurie yra jautrūs vilnai....

Mohera

Kalbant apie šiltus, plonus siūlus , ko gero pirmiausia pagalvojame apie  moheros siūlus . Šie ploni, moheriniai...

Pusvilnoniai

Mezgimas  tapo  neatsiejama gyvenimo dalimi?  Be jo neįsivaizduojate savo laisvalaikio? Tuomet mezgimo siūlai...

Vilnoniai siūlai

Ar ir Jums vilnoniai siūlai asocijuojasi su šalta žiema? Jei taip, žiemos šaltis neturėtų bauginti išsirinkus...

Siūlai vaikams

Norite numegzti švelnų rūbą ar pleduką kūdikiui? Tam puikiai tinka nesukeliantys alergijos  mezgimo siūlai kūdikiams...

Pliušiniai siūlai

Pliušiniai (velvetiniai) siūlai yra itin švelnūs, tad tiks megztiniams, žaislams, pledams ir kitiems gaminiams...

Drops siūlai (visi)

Drops mezgimo siūlai yra labai vertinami mezgėjų tarpe dėl savo puikios sudėties, kokybės, ilgaamžiškumo ir...

Medvilniniai, lininiai

Medvilnė nuo seno vertinama ir naudojama siūlų gamyboje. Tai natūralus, orui laidus pluoštas, iš kurio gaminami...

Blizgūs mezgimo siūlai

Ploni, blizgūs  siūlai naudojami nėrimui ir mezgimui. Suteikite savo mezginiui išskirtinumo.

Patyrusios ir daug metų mezgimo hobį praktikuojančios mezgėjos bei mezgėjai tikriausiai žino kokios siūlų rūšys egzistuoja ir kuriuos siūlus yra geriausia naudoti vienam ar kitam mezginiui. Tačiau nepamirškime, kad yra daug tokių, kurie nori išbandyti mezgimą ir dar tik pradeda domėtis šia veikla. Natūralu, kad pradžioje kyla daug įvairių klausimų. Pradedant tuo, kokie mezgimo siūlai būtų tinkamiausi, baigiant klausimu, kokie mezgimo įrankiai būtų geriausias, patogiausias, ekonomiškiausias ir ergonomiškiausias pasirinkimas pradedančiam mezgėjui. Pabandysime trumpai, aiškiai ir suprantamai apžvelgti pagrindines siūlų rūšis pagal jų sudėtį, išskiriant jų savybes, privalumus, trūkumus.

Siūlai mezgimui. Pagrindinės jų rūšys.

·        Vilnoniai. Tai tokie mezgimo siūlai, kurie dažniausiai būna pagaminti iš 100% vilnos verpalų. Gamybai naudojama avių, merinosų avių, alpakų, šunų ir kita vilna. Vilnoniai siūlai, priklausomai nuo apdirbimo ir gamybos technologijų, gali būti šiurkštesni arba itin švelnūs ir malonūs sąlyčio su oda metu. Šiurkštesnio verpimo, gamybos siūlai labai dažnai pasirenkami, kai reikia megzti naujagimiams skirtas kojinytes bei kitus drabužėlius, nes kaip žinia vilna dirgina padukus, veikia akupunktūriškai, kas teigiamai veikia kūdikio vystymąsi. Taip pat vilna nuo seno vertinama, nes geba palaikyti kūno temperatūrą. Su vilnoniais drabužiais nebus šalta, o esant šiltam orui, neprakaituosite ir neperkaisite. Vilna gerai sugeria bei išgarina drėgmę.

·        Pusvilnoniai siūlai. Tai tokie siūlai, kurie yra gaminami iš vilnos ir papildomų pluoštų, tokių kaip akrilanas. Būna įvairiausių rūšių, storių, spalvų, vienspalvių, margų, su liureksu (metalizuotu siūlu) ir t.t. Pusvilnoniai siūlai gali būti švelnesni, nei vilnoniai siūlai ir ne taip stipriai dirginti odą dėl sudėtyje esančių dirbtinių pluoštų. Jei žmogus yra itin jautrus vilnai, tai pusvilnės siūlai yra vienas iš pasirinkimų, kuris jam tiktų.

·        Mohera. Moheros siūlus galima atpažinti iš siūlo išvaizdos, nes dažnu atveju siūlas būna pūkuotas ir jo paviršius atrodo lyg padengtas nedideliu plaukeliu. Taip pat moheriniai siūlai dažnu atveju yra ploni. Sudėtys gali būti įvairios, priklausomai nuo gamintojo. Itin vertinami moheros siūlai su šilku, kurie dažnai pasirenkami megzti lengvoms, pūstoms, saulės kliošo suknelėms, šalikėliams. Kadangi siūlas yra plonas, dažnu atveju mezginiui gali būti reikalingas pamušalas ar kažkoks apatinis drabužinis. Nepamirškime ir to, kad plonu laikomas moheros siūlas gali būti kombinuojamas ir derinamas su kitu, nebūtinai moheriniu siūlu. Tokiu atveju gaunamas storesnio siūlo variantas bei išskirtinės spalvų bei raštų kombinacijos. Apibendrinant galima teigti, kad mohera tai lengvumas, švelnumas, šiluma bei prabanga.

·        Akrilo siūlai. Akrilanas, arba sutrumpintai dar daugelio vadinamas akrilas, tai vienas populiariausių ir dažniausiai siūlų gamyboje naudojamų bei pasitaikančių dirbtinių pluoštų. Akrilano gerosios savybės:

1.     Pigesni už vilną. Siūlai kainuos pigiau, todėl norimam mezginiui ar idėjai įgyvendinti išleisite mažiau ir sutaupysite.

2.    Išsigelbėjimas jautrią odą turintiems vaikams ir suaugusiems, kuriems įprastos vilnos gaminiai kelia diskomfortą, dirgina odą, sukelia niežulį. Iš akrilano numegztus gaminius galės drąsiai vilkėti išvengiant visų nemalonių pojūčių.

3.     Itin platus siūlų spalvų, storių pasirinkimas.

4.     Gerai nešiojasi, lengva priežiūra. Dažnu atveju gamintojas nurodo, kad akrilano siūlai yra atsparūs burbuliukų susidarymui, arba angl. antipilling.

·        Medvilniniai siūlai. Medvilnė nuo seno vertinama kaip natūralus pluoštas, todėl puikiai tinka megzti vaikų ir suaugusių drabužiams. Mezgimas su šiais siūlais yra gan paprastas, nesudėtingas, todėl puikiai tiks ir pradedančiam mezgėjui.

·        Pliušiniai siūlai. Tai vieni populiariausių siūlų šiuo metu. Itin švelnūs, minkšti, nedirgina odos. Gaminami iš poliesterio, mikropoliesterio, hipoalergenio mikropoliesterio. Labai lengvai mezgasi, ne tik virbalais, bet ir rankomis, nes dažnu atveju yra storesni lyginant su įprastais siūlais. Pliušiniai siūlai mezgimo metu nevargins. Naudojami megzti žaislams, pledukams, bet puikiai tiktų ir drabužiams, šalikams.

 

Kaip išsirinkti mezgimo siūlus?

Iš karto atsakyti į tokį klausimą yra gana sudėtinga, todėl pirmiausiai reikėtų žinoti ką norite megzti. Kojines, megztinį, plazdančią suknelę ar lengvą šalikėlį? Norite siūlų su merinosų, o gal alpakų vilna? O galbūt esate alergiškas vilnai ir Jums reikalingi siūlai, kurių sudėtyje vilnos išvis nėra? Jūsų svajonių mezginys bus vienspalvis ar norite margo, pereinančių spalvų rašto? Atsakius į visus klausimus, galima lengviau patarti ir padėti išrinkti.

 

Kiek mezgimo siūlų man reikia pirkti?

Vėlgi, atsakyti į šį klausimą iškarto yra gana sudėtinga, nes viskas priklauso nuo mezgamo daikto dydžio, mezgimo technikos, tamprumo, laisvumo. Mezgama su pynėmis ar be jų ir pan.

Įvertinus šiuos dalykus, galima apskaičiuoti, kiek siūlų prireiks. Visuomet rekomenduojama nusipirkti šiek tiek daugiau, nes pritrūkus, gali tekti ilgai ir nuobodžiai visur ieškoti tos pačios spalvos ir partijos. Nors siūlų spalva ir ta pati, esant kitos partijos gamybai galimas spalvų neatitikimas.  

 

Mezgimo siūlai internetu. Kur galima nusipirkti mezgimo siūlų?

Tikrai nebūtina gyventi Vilniuje, kad nusipirktum siūlų!

Pirkti siūlus internetu yra vienas patogiausių, greičiausių, laiką ir pinigus taupančių dalykų!

Ar gali būti kas geriau, kai patogiai, šiltai įsitaisęs gali rinktis norimus siūlus neskubėdamas ir pasimėgaudamas procesu? Tai būtų galima pavadinti kiekvienos mezgėjos/o „terapija“.

Ir visai nesvarbu, kur tavo gyvenamoji vieta, Vilnius, Kaunas, Klaipėda ar bet kuris kitas kampelis, siūlai mezgimui gali pasiekti Jus visur.

 

Kaip nusipirkti mezgimo siūlų internetu el.parduotuvėje Darau.lt?

1.     Pasirinkite Jums patinkančią siūlų kategoriją.

2.     Užėję į ją, rasite filtrą, kuriame nusistatę norimus paieškos parametrus, sistema Jums greitai išfiltruos ieškomą rezultatą.

3.     Įsidėkite prekę į krepšelį.

4.     Pateikite užsakymą ir laukite savo prekių :)

 

Nuo ko priklauso mezgimo siūlų kaina?

Mezgimo siūlų kaina priklauso nuo įvairių apsektų:

·        Siūlų sudėties. Alpakų, merino vilnos siūlai gali kainuoti šiek tiek brangiau nei paprastos vilnos siūlai. Taip pat brangesni būna vilnos ir šilko derinio siūlai. Vieni pigesnių siūlų yra akrilano siūlai, kurių sudėtyje nėra vilnos.

·        Siūlų gamybos technologijos. Jei siūlai yra specifinės faktūros, išskirtiniai ir jų gamybai reikia daugiau įvairių, papildomų resursų, tai natūralu, jog jų kaina bus šiek tiek didesnė nei paprastų siūlų.

 

Kokia geriausia dovana mezgimo fanui? Mezgimo siūlų rinkinys!

Nesvarbu kokia proga, Kalėdos, Mamos diena ar gimtadienis, mezgimo entuziastui geriausia dovana spalvota siūlų „puokštė“. Praktiška, originalu, sunaudojama!

Sudėtinga išrinkti siūlus dovanai? Visuomet galite riktis Darau.lt parduotuvės dovanų kuponą ir išspręsti šį klausimą.

Darau.lt dovanų kuponai siunčiami greitai ir patogiai el.paštu. Jums telieka atsispausdinti ir įteikti.

Mezgimas – terapija Jūsų sielai

Mezgimas yra ne tik nuostabus hobis, išlaisvinantis kūrybiškumą, skatinantis saviraišką, bet ir puiki meditacijos, nusiramino, depresijos prevencijos priemonė. Kai įdarbiname rankas, mūsų mintys pailsi ir viskas susidėlioja į vietas. Nepaslaptis, kad mezgimas yra itin populiarus rudens, žiemos laikotarpiu, kai ilgais, niūriais vakarais norisi įprasminti laiką ir nuveikti kažką naudingo.

Megzkite ir mėgaukitės ne tik spalvomis, bet ir procesu!